Det giver en stor tryghed for mig men også for mine børn, som ved at jeg er i gode hænder

Af Rici

Jeg fik mere ro over mig selv

Brug knapperne til at forstørre teksten i artiklen

Blomster har fulgt Rici på 83 år igennem hele livet. Da Rici var på efterskole, gik hun til hånde på det lokale gartneri, og ”jeg blev helt bidt af det”, fortæller Rici, der senere kom i lære som handels-gartner. Hus og have hos Rici er fyldt med blomster og bærer tydeligt præg af, at de bliver passet af en med grønne fingre.

Ricis mand var landmand, og de boede sammen på gården i 27 år, indtil de var nødt til at sælge, fordi det kneb med at få kræfterne til at slå til i arbejdet med køerne.

Esbjerg er Ricis fødeby, men hun har boet et langt liv i Hørby.

Hun har 4 børn, 6 børnebørn og 4 olde-børn, som der hænger fine billeder af i stuen. Udover at være bedstemor er Rici meget aktiv og bruger tiden på at hækle, strikke og lægge puslespil. Hun har også sammen med en anden kvinde taget initiativ til at starte et fællesskab for beboerne i Højby. Tirsdagsklubben som fællesskabet hedder samles hver anden tirsdag på Højbygaard Aktivitetscenter. Her mødes 15-20 ældre mennesker og hygger sig hver anden tirsdag.

Rici har hele livet været glad for at bage og tager ofte bagværk med til sammen-komsterne i tirsdagsklubben, hvor hun også står for at arrangere bankospil.

I 1999 fik Rici foretaget røntgen af lungerne i forbindelse med vejrtræknings-problemer. Lægen fortalte, at hun havde rygerlunger, men Rici fortsatte med at ryge indtil for ca. 3-4 år siden. ”Jeg har røget siden jeg var 18 år og stoppede først for 3-4 år siden, hvor jeg var så syg, at jeg troede, jeg ville stille træskoene”.

Sygeplejersken fra den praktiserende læge fortalte Rici om PreCareKlinikkens tilbud, og det kom til at betyde en stor forskel for Rici’s livskvalitet. ”Før jeg blev tilknyttet PreCareKlinikken havde jeg lunge-betændelse flere gange om året, det har jeg ikke mere”.

Rici måler sig hver dag og synes det er uproblematisk at anvende den tablet, som hun har fået fra PreCareKlinikken, til at indsende dagens målinger.

”Jeg fik mere ro over mig selv. Det giver mig tryghed, at der er nogen, jeg kan kontakte, hvis jeg får det dårligt. PreCareKlinikken og sygeplejerskerne betyder ALT for mig – det gør en forskel for mig i min dagligdag, at jeg kan ringe til klinikken, når jeg er nede i kælderen”.

”Det har givet mig en ro at være tilknyttet PreCareKlinikken, og det giver en stor tryghed for mig men også for mine børn”, fortæller Rici.