Det vigtigste for mig, er, at jeg kan komme ud og være aktiv

Af Arne

Det er tæt på og ligetil

Brug knapperne til at forstørre teksten i artiklen

Arne på 65 år blev inkluderet i PreCareKlinikken, som en af de første da klinikken åbnede op i efteråret 2018. Nu er det blevet hans livline.

Han er uddannet smed og maskinarbejder og bor sammen med sin kone og deres to næsten voksne børn. Det er helt afgørende for Arne at kunne komme ud og holde sig i gang - ikke mindst efter han gik på efterløn for et par år siden. Det at kunne gå ude i skuret og rode med diverse projekter, eller kunne tage på ture og hjælpe venner og bekendte med forskellige småting, betyder alt, fortæller han.

PreCareKlinikken hjælper Arne med at holde sin sygdom i skak, så han kan forsætte med at være aktiv. Han laver sine målinger fast mandag, onsdag og fredag, og hvis der er noget, er de jo lige om hjørnet, som han siger. "Ja, de holder sgu øje med én", smågriner han.

Arne er ikke den store computernørd men kan det nødvendige, som han siger. Han synes, det har fungeret godt med det udstyr, PreCareKlinikken har stillet til rådighed, og hvis der har været noget, er der kommet én ud for at hjælpe eller få det repareret.

Ud over KOL, som Arne fik konstateret for ca. 10 år siden, døjer både han og hans kone med forskellige helbredsudfordringer. Han kender til at skulle "kæmpe med systemet", både i forhold til at kunne komme til på rette tid og sted, når man har behovet, men også i forhold til at blive hørt, set og taget med på råd.

Med PreCareKlinikken er det mere ligetil, synes han. Han kender dem, de kender ham, og han kan regne med, at de er der, hvis han har brug for dem. Det giver mening.